Ce conditii imi trebuie pentru Videochat de acasa

Calculator, webcam si internet

Posted by Ally

Daca ai cautat informatii despre videochat de acasa sigur ai citit ca ai nevoie doar de un calculator, camera web si internet. Aici vei afla, detaliat si exact, ce iti trebuie daca vrei sa lucrezi si sa faci bani acasa.

  1. Calculatorul
  2. Camera web
  3. Internet

Pina la urma orice calculator si orice internet ai avea, reusesti sa faci streaming pe siteuri de videochat. Acum nu trebuie sa iei chiar literar "orice calculator", pentru ca daca ai unul de acum 10 ani, sigur nu vei reusi.
Vorbim de un orice calculator care nu e mai vechi de 4-5 ani. Nu are importanta ca este Intel sau Amd.

Sa le luam pe rand:

1.Calculatorul. Este de preferat sa folosim un calculator desktop, format din unitate centrala, monitor, tastatura si mouse. De ce? Pentru ca este mai aerisit, mai ventilat si asta este foarte important. Adica nu se incalzeste atat de usor ca un laptop. Streamingul este un proces ce foloseste foarte mult resursele calculatorului, face sa se incinga componentele lui, si odata incinse ii scad performantele. Cand facem videochat de acasa, nu vrem sa ne scada performantele. Calculatorul va merge mai incet, poate sa se si blocheze, cateodata, din cauza asta. Ce avem de facut in cazul asta? Pai putem face 2 lucruri: 1 - sa cumparam un ventilator de sistem, ce se pune pe carcasa calculatorului si ajuta la scoaterea aerului cald, si 2 - sa schimbam unele din componentele lui; ma refer in primul rand la procesor. Cautam unul compatibil cu placa de baza pe care o avem deja.
Pentru un laptop sunt valabile aceleasi conditii, diferenta este ca la un laptop componentele sunt ceva mai scumpe.
Ar mai fi o a 3-a varianta: sa cumparam un calculator nou, cu o configuratie buna pentru videochat de acasa. Dar asta abia in faza a doua, cand deja am facut destui bani si ne permitem sa investim in tehnica necesara.


2. Camera web. Daca avem deja o camera web, e foarte bine. Putem incepe sa lucram cu ea. Ultimele modele de webcam-uri sunt destul de bune, indiferent de model si de firma. Putem sa folosim chiar si camera web de la laptop, pentru inceput.
Totusi nu trebuie sa uitam, ca ea e cea care pune imaginea noastra pe ecranele membrilor, si, cu prima ocazie trebuie sa cumparam una mai buna.
Webcamul recomandat si folosit de foarte multe siteuri si modele videochat este cel de la Logitech, in special C920, care are acum un raport calitate/pret foarte bun. Logitech are si modele mai ieftine: C270 sau C310, dar are si modele mai scumpe: BCC950 sau PTZ Pro. Mai recomandam si camerele web de la Microsoft care au, si ele, performante foarte bune pentru videochat acasa.

3. Internet. O conexiune buna la internet face diferenta. Indiferent de calculator si de webcam, daca nu avem un internet bunicel va trebui sa il schimbam. ca sa vedem daca internetul nostru face fata intram pe speedtest.net si verificam. Daca avem o viteza de upload mai mare de 2Mbps, este perfect pentru un singur site. Cu cat vrem sa lucram pe mai multe siteuri, in acelasi timp, cu atat ne trebuie o viteza mai mare de upload.


Lasa un comentariu

Alte metode de contact:

Email: office@onlinehomehostess.com
WhatsApp: 0765.384.539
google+/ohhs.ro